Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Laboratorij

DDTlab

04.05.2020 13:00

Raziskovalni laboratorij DDTlab je platforma, kjer nastajajo projekti, ki združujejo znanost, umetnost, izobraževanje, tehnologijo in gospodarstvo. Skupaj z DDTstudiem deluje na področju kibernetike, virtualizacije, vizualizacije in kreativne robotike ter omogoča regionalno, nacionalno in mednarodno povezljivost.

V DDTlabu se intenzivno ukvarjamo s humanizacijo tehnologij, v okviru katere predstavljamo in razvijamo nove aplikacije na področju virtualne (VR) in obogatene (AR) resničnosti, nudimo možnost raziskovanja robota NAO in robotske roke Yaskawa, predstavljamo delovanje in programsko opremo robotov ter delo s krmilnikom robotske roke Yaskawa.

Mentorsko podpiramo posameznike, ki se ukvarjajo z raziskovanjem kreativne robotike, ter izvajamo delavnice za mlade. Vsebine podajamo interaktivno, v skladu z novimi pristopi poučevanja pa povezujemo tehnični vidik s humanističnim in umetniškim pristopom, ki spodbuja razvoj ustvarjalnosti in razmišljanje izven okvirjev.

Opremljena DDTstudio in DDTlab nudita možnost vsem kreativnim idejam, da jih skupaj raziščemo, oblikujemo in uresničimo.

Kontaktirajte nas na: ddtlab@dd-trbovlje.si

Deli:

Projekti DDTlab