Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Creatorship

Usposabljanje Creatorship: Drugi izobraževalni odmik

29.06.2023 09:20

Prejšnji vikend smo se z udeleženkami in udeleženci usposabljanja Creatorship še zadnjič srečali v živo. Drugi izobraževalni odmik je tokrat potekal v Starem trgu pri Ložu, 23. in 24. junija 2023.

Prvi dan smo govorili o tematiki sistemskega razmišljanja, v kakšnih ekosistemih delujemo in kako vse to vpliva na nas. Nadaljevali smo s prispevkom Boruta Jermana, predsednika PiNE, ki je govoril o temu, kako peljati ekipo čez transformacijo.

Skozi celotno usposabljanje je bil prisoten tudi Jaka Kovač, zunanji sodelavec in trener, ki je s pomočjo teorije nenasilne komunikacije, Marshalla B. Rosenberga, prikazal kako nasloviti konflitke.

Drugi dan se je pridružila Simona Špilak, trenerka iz agencije BOC INSTITUTE, ki nam je približala pomembnost emocionalne kulture.

»Vikend smo zaključili z metodo odprtega prostora in končno evalvacijo. Zgodba Creatorshipa pa se tukaj ne zaključuje. Udeleženke in udeležence čakajo še individualni coachingi in izvedba individualnih projektov. S tem jih želimo spodbuditi, da vsa pridobljena znanja na usposabljanju, uporabijo v svojem delu.«, je o zadnjem usposabljanju v živo povedala Maja Drobne, vodja projekta.

Izobraževanje je zgolj začetek njihove transformacije h kreativnemu vodenju. 

Deli: