Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Predstavitev KIBLA2LAB na poslovnem srečanju v Haagu

24.06.2023 09:00

V soboto, 24. junija 2023, smo se z ekipo KIBLA2LAB udeležili poslovnega srečanja v Haagu, ki ga je organiziralo nemško podjetje Takomat GmbH. Ukvarjajo se z razvojem resnih iger (ang. serious games) za potrebe industrije, urbanizma in drugih področij, katerih tematika je lahko družbeno koristna, izobraževalna, poljudnoznanstvena, predvsem pa v današnjem času dopolnjuje siceršnjo vlogo izobraževalnih inštitucij, organov reda, družbenih norm in umešča video igre ter sorodne aplikacije v polje delovanja, ki daleč presega zgolj zabavo/entertainment.

Na srečanju smo govorili o pripovedništvu na področju energetike, resnih iger in oblikovanja, predstavili pa smo tudi delovanje in pilotne projekte KIBLA2LAB kot interdisciplinarnega laboratorija, ki prav tako s pomočjo digitalnih zgodb naslavlja poleg zgoraj navedenih področij še digitizacijo kulturne dediščine ter kreativno uporabo novih tehnologij in simulacij, katerih primarni cilj je prijetna uporabniška izkušnja.

Ekipa Takomata iz Düsseldorfa, ekipa podjetja Badenova iz Freiburga, Sagemcom iz Hamburga , oblikovalci iz Züricha, del ekipe KIBLA2LAB in ostali sodelujoči smo z izmenjavo izkušenj v formalni in neformalni komunikaciji spletli nova poznanstva, nove mreže in ostajamo v kontaktu za nove poslovne priložnosti.

Foto: arhiv KID KIBLA

Deli: