Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

Festivalska jesen je pred vrati

20.09.2023 09:00

Z veseljem sporočamo, da bodo svoje dolgoletno poslanstvo tudi letos nadaljevali mednarodni intermedijski festivali:

 - festival novomedijske kulture Speculum Artium / 20.–23. 9. / Trbovlje
 - festival avdio-vizualnih in novomedijskih umetnosti IZIS / 6. 10.–22. 10. / Koper
 - festival umetnostni, znanosti in tehnologije KIBLIX / 26. 10.–29. 12. / Maribor

Petnajsti festival novomedijske kulture Speculum Artium 2023 pod vprašaj postavlja naše temeljne predstave o umetnosti, relativizira odnos med človekom in strojem ter razmišlja o naravi človeškosti. Glavni gostje letošnjega festivala so Compressorhead, robotska glasbena skupina, ki izvaja legendarne rock uspešnice, s svojimi deli pa se predstavlja še 39 umetnikov iz Slovenije in tujine. Tudi letos bo hkrati potekal mednarodni video festival DigitalBigScreen.

IZIS, festival avdiovizualne in novomedijske umetnosti, bo v letošnji enajsti ediciji nosil naslov Elementarni delci in bo tako kot lani potekal v skladišču Libertas v Kopru.

Letošnja 21. izdaja festivala KIBLIX 2023: "Licemerje in napuh"  že z naslovom nakazuje na drugačen koncept od lanskega, ki je bil posvečen "Ljubezni in miru". Večina festivalskih aktivnosti se bo odvila v KIBLA PORTALU.

Spremljajte nas na socialnih omrežjih in spletni strani, kjer boste kmalu izvedeli več…

Deli: