Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Laboratoriji

RUK laboratoriji so tematski ustvarjalni laboratoriji na treh lokacijah partnerjev DDT, PiNA in KIBLA na povezovalni slovenski geografski osi Koper, Trbovlje in Maribor.

Laboratoriji DDTlab, HEKA in KIBLA2LAB ustvarjajo in krepijo bazo zahtevanih tehnoloških znanj in kompetenc za dejavnosti na humanističnih področjih v povezavi z znanostjo in gospodarstvom in s tem povezane poklice prihodnosti. Laboratoriji so vozlišče inovativnih raziskovanj in odgovorov na izzive sodobnega časa.

Laboratoriji razvijajo mreže in kapilarno povezujejo slovenske regionalne ekosisteme, ki se povezujejo v nacionalno skupnostno okolje in se hkrati vključujejo v globalne mreže, sorodne ekosisteme in institucije na mednarodni ravni.