Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Strokovni obisk v DDTLabu iz Univerze za umetnost in oblikovanje MOME iz Madžarske

29.06.2023 09:00

V raziskovalnem laboratoriju DDTLab v Delavskem domu Trbovlje bomo 29. 6. 2023 gostili predstavnike Univerze za umetnost in oblikovanje MOME iz Madžarske.

Na strokovnem obisku bodo lahko preizkusili doživetje Vertigo Bird 2020 – virtualni vzpon na trboveljski dimnik, ki je najvišji dimnik v Evropi.

Ogledali si bodo tudi razstavo AR orodja, ki je del stalne postavitve v Virtualnem muzeju rudarstva 4. DRITL. Navdih za nadgradnjo muzejske postavitve smo črpali pri trboveljskem umetniku Jožetu Potokarju – Cvrčotu, ki najraje slika podobe iz vsakdanjega življenja v rudarskem okolju. Cvrčo nam s svojimi narisanimi motivi iz knapovskega vsakdana predstavlja osnovo, na kateri smo prepletli preteklo s sodobnim na način, da obiskovalec s pomočjo pametnega telefona ali pametne tablice oživi rudarsko orodje na grafiki.

Prav tako bodo spoznali kultno Aplikacijo AR Laibach t. i. vsebino razširjene resničnosti, ki omogoča, da prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika doživite kultne Laibach plakate na nov, inovativen način; kot da bi čas ujet v plakatih znova oživel.

V našem laboratoriju smo v sodelovanju s podjetjem AFormX ustvarili uspešen projekt NeuroFly. Strokovni obisk iz Univerze za umetnost in oblikovanje MOME iz Madžarske bodo zaključili tako, da bodo upravljali ultralahko letalo z možganskimi signali, se pravi, da bodo lahko samo z mislimi leteli nad Zasavjem ali pa v pravljičnem svetu na zmaju.

Deli: