Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

Kmalu prihaja festival Speculum Artium

22.09.2022 14:00

Štirinajsta edicija mednarodnega festivala novomedijske kulture Speculum Artium prinaša na ogled v Trbovlje med 22. in 24. septembrom 2022 priznana umetniška dela, ki nastajajo na presečišču umetnosti, znanosti, tehnologije in gospodarstva. V časih, ko se tehnološki napredek vse pogosteje povezuje s pustošenjem, ga na festivalu Speculum Artium skozi umetnost ponovno usmerjamo v dobrobit človeštva in narave.

Obiskovalci festivala se bodo lahko preizkusili v virtualnem igranju inštrumenta, prisluhnili govoreči dvometrski človeški skulpturi, z gibanjem spreminjali premogov prah v zvezdnega, si natisnili osebni tradicionalni tekstilni vzorec, opazovali ribo, ki krmili gibanje svojega akvarija, spoznali zdravilo za depresivne hobotnice in odkrivali skrivnosti kranjske čebele.

Festivalski program bodo sooblikovala srečanja z umetniki in znanstveniki, strokovni paneli, izobraževalne delavnice in vodeni ogledi. Hkrati bo potekal tudi mednarodni video festival DigitalBigScreen, ki izpostavlja sodobne dosežke video ustvarjanja v 360° okolju. Tudi letos bo festival za udeležence brezplačen.

Na letošnjem festivalu Speculum Artium se bodo predstavili: Nika Oblak in Primož Novak, Marko Batista, Valerie Wolf Gang, Saša Nemec, Stanza, Varvara & Mar, Fabricio Lamoncha Martinez, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Univerza Tampere, Univerza ITMO ter številni drugi.

Vabljeni, da nas obiščete!

Več: https://speculumartium.si/wp21/

Deli: