Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Dr. Maša Jazbec in Žiga Pavlovič na dogodku Simbioza znanosti in umetnosti

23.05.2022 18:00

V ponedeljek, 23. maja 2022, ob 18. uri vas vabimo na dogodek Simbioza znanosti in umetnosti: Povezovanje znanstvenega in kulturnega sektorja v organizaciji Društva VTIS, ki bo potekal v prostorih SCCA-Ljubljana (Projektna soba, Metelkova 6, 1000 Ljubljana).

Uvodoma bo intermedijska umetnica Valerie Wolf Gang predstavila svojo intermedijsko instalacijo Čudoviti obraz umetne inteligence, za katero je v koprodukciji s KIBLA2LAB razvila digitalno ogledalo.

Sledil bo tematski pogovor na temo povezovanja znanstvenega in kulturnega sektorja; delovanja na presečišču znanosti in umetnosti, v katerem bosta sodelovala dr. Maša Jazbec iz DDTlaba in Žiga Pavlovič iz KIBLA2LABa. Skupaj z raziskovalko Marino Klemenčič in Valerie Wolf Gang se bosta pogovarjala o možnostih sodelovanja dveh različnih metodologij dela in kako se lahko ti dve panogi dopolnjujeta. Gostje bodo delili svoje izkušnje delovanja in pogled na medsebojno sektorsko povezovanje in podporo pri raziskovanju in spodbujanju inovativnih idej, ki odpirajo nove možnosti raziskovanja ter praktičnih implikacij. Posvetili se bodo temam, kot so delovanje na področju povezovanja kulturnega in medicinskega sektorja, področje razvoja robotike, umetne inteligence, sodobnih XR tehnologij v fazi raziskovanja in dela znanstvenikov. Pogovor bo povezoval Simon Pribac.

Obvezne predhodne prijave na https://www.eventbrite.com/e/338856748657.

Več: https://www.drustvovtis.si/si/koledar/simbiozznanostiinumetnosti

Deli: