Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Nova produkcija Valerie Wolf Gang v sodelovanju s KIBLA2LAB v KC Tobačna 001

22.02.2022 15:30

Lansko leto smo na javnem pozivu za koprodukcijo projektov mreže RUK v KIBLA2LAB izbrali_e intermedijsko umetnico Valerie Wolf Gang, ki deluje na presečišču znanosti in umetnosti.

Skupaj z ekipo KIBLA2LAB je razvila projekt Čudoviti obraz umetne inteligence, ki bo kot osrednje delo na ogled na istoimenski razstavi v KC Tobačna 001 v Ljubljani med 24. februarjem in 8. aprilom 2022.

V središče svojega raziskovanja umetnica postavlja odnos med človekom in tehnologijo, navdihuje pa jo povezava med živo in neživo naravo in večplastnostjo človeškega značaja.

»Osrednji del razstave je interaktivna instalacija z baročnim okvirjem, v katerega je vstavljeno digitalno zrcalo. Instalacija vsebuje tri odvode v smislu treh gradnikov človekove samopodobe: njegovega lastnega videnja samega sebe, projekcij in želja ter vidika družbe. Prvi pogled v zrcalo obiskovalcu tako omogoča pogled na lastno telo v njegovi realnosti. Drugi izpostavlja obiskovalčev notranji svet, saj se ob namestitvi merilnika možganskih tokov na glavo podoba v zrcalu začne spreminjati, dodatno pa se videz podobe preoblikuje še s črpanjem podatkov – denimo o vrednosti delnic, bitcoina ali temperaturi ozračja – z interneta.« (Alenka Trebušak, MGML / Galerija Tobačna)

Več o razstavi: https://mgml.si/sl/center-tobacna/razstave/601/valerie-wolf-gang/

Odpiralni čas:
torek–petek: 11:00–19:00
ponedeljek, sobota, nedelja: zaprto

 

Deli: