Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

Neo Christopher Chung in Simon Whetham na festivalu KIBLIX 2022

16.11.2022 19:00

V mesecu oktobru sta umetniški rezidenci Mreže RUK v KIBLA2LAB zaključila umetnik ter znanstvenik Neo Christopher Chung in zvočni umetnik Simon Whetham.

Oba se bosta s svojimi deli predstavila na festivalu KIBLIX 2022, ki se prične naslednjo sredo, 16. novembra 2022, na KIBLA PORTALU v Mariboru. Neo bo razstavil delo z naslovom Umetne perspektive, ki je nastalo tekom rezidence in gledalcem omogoča imerzivne multimodalne izkušnje, s katerimi lahko komunicirajo s post-človeškim strojem. Simon je v okviru rezidence v sodelovanju s KIBLA2LAB med drugim izvedel tudi Kinetično-sonični jam, na katerem so z udeleženci po skupnih brainstormingih in eksperimentiranju sestavili kinetično zvočno in svetlobno telo, ki ga je umetnik nato sestavil v instalacijo Spremenjene perspektive, ki bo predstavljena na festivalu.

Deli: