Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

Un-war Space Lab z interaktivno video instalacijo v galeriji artKIT

08.07.2022 19:00

Armina Pilav in Damir Ugljen, ki delujeta v okviru transmedijske raziskovalne prakse Un-war Space Lab, sta bila to leto aprila RUK rezidenta v KIBLA2LAB. V času rezidence sta opravljala raziskovalno delo in v sodelovanju z ekipo laboratorija ustvarila projekt v razširjeni resničnosti, ki govori o številnih antropogenih vplivih ter združuje preteklost in sedanjost v spekulativnem scenariju prihodnosti.

Rezultat njunega raziskovalnega dela in projekt v razširjeni resničnosti si boste lahko ogledali v okviru interaktivne video instalacije in razstave v razširjeni resničnosti Dravske refleksije == Dekodiranje Drave ==, ki jo odpiramo v petek, 8. julija 2022, ob 19. uri v galeriji artKIT v Mariboru. V soboto, 9. julija, vas ob 19. uri vabimo, da se nam pridružite ob reki, kjer bomo skupaj prisluhnili podvodnim zvokom Drave, brali in delili kratke zgodbe, si ogledali serijo kratkih filmov in video posnetkov ter se sproščeno družili. Lokacija sobotnega dogodka: Ob izvirih, lokacija nekdanje ribogojnice.

VABILO (PDF)
GALERIJSKI LIST (PDF)

Več o razstavi lahko preberete na tej povezavi.

Vstop je prost. Razstava bo na ogled do 13. avgusta 2022.

artKIT, Glavni trg 14, Maribor
Odpiralni čas: od torka do petka od 15. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure.
 

__
Razstava je nastala v sodelovanju s Potapljaškim društvom Maribor.
Uporabo arhivskega materiala je omogočil Pokrajinski arhiv Maribor.

Razstavo omogočajo Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Maribor in Zavod RS za zaposlovanje.


Foto: Janez Klenovšek

Deli: