Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

Mednarodno gostovanje DDTlaba na EXPO 2020 DUBAI

12.12.2021 09:00

Na svetovni razstavi EXPO 2020, ki v Dubaju poteka med 1. oktobrom 2021 in 10. aprilom 2022, sodeluje 194 držav, kar je največ v zgodovini. S svojim paviljonom se pred 25 milijoni obiskovalcev_k z vsega sveta, kolikor jih skupaj pričakujejo organizatorji, predstavlja Slovenija in z njo tudi Trbovlje.

Med 12. in 15. decembrom 2021 se bo namreč v sklopu Digitalizacija in umetna inteligenca predstavil tudi DDTlab, in sicer s projektom NeuroFly. Gre za pilotni projekt Mreže RUK in letalskega podjetja AformX. Cilj projekta je združitev VR letalskega simulatorja z možganskim računalniškim vmesnikom, ki uporabniku_ci omogoča direktno komunikacijo med možgani in simulatorjem in s tem neposredno usmerjanje letalnika v simulaciji.

Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje in ostali partnerji so s projektom RUK podprli, nadgradili in posodobili obstoječe programe ter razširili njihovo vsebino, ki temelji na večsektorskem povezovanju, na osi civilna družba – akademski svet – javni sektor – gospodarstvo. Z veseljem bodo svoje dosežke in prispevek k humanizaciji tehnologije prikazali tudi mednarodni javnosti!

Deli: