Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

DDTlab na partnerskem obisku v podjetju Yaskawa

02.06.2022 09:00

DDTlab je bil v petek, 2. junija 2022, kot poslovni partner povabljen na celodnevni dogodek v podjetju Yaskawa v Kočevju, kjer se je predstavil s projekti Kreativne robotike.

Podjetje Yaskawa je s svojim izjemnim delom, nenehnim razvojem in učinkovitim prilagajanjem potrebam trga vzor in navdih mnogim podjetjem in organizacijam. Podjetje se zaveda, da so kljub industrializaciji in robotizaciji ključni pristni odnosi in človeški dotik, zato so takšna partnerstva še toliko bolj pomembna.

Na dogodku je DDTlab demonstriral NeuroYaski slikanje z mislimi, kjer so obiskovalci_ke risali z BCI vmesnikom in Yaskawino industrijsko robotsko roko Yaski. Predstavili_e pa smo se tudi z robotko Evo in projekt AI strip, kjer obiskovalc_ka v interakciji s humanoidnim robotom in umetno inteligenco (AI) soustvarja stripovsko zgodbo.

Deli: