Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

DDTlab na EXPO Dubai 2020

11.10.2021 15:41

Slovenija je ob otvoritvi svetovne razstave EXPO Dubai 2020 kot prva država na svetu za promocijo dosežkov gospodarstva in turističnih destinacij izdala serijo nezamenljivih kripto žetonov »NFT« v obliki digitalnih spominkov za obiskovalce. Gre za zbirko 15.000 unikatnih digitalnih 3D eksponatov ter ekskluzivnih panoramskih oz. 360° fotografij.

Z veseljem vam sporočamo, da je v projekt vključen tudi DDTlab s projektom Vertigo Bird 2020! Le-ta predstavlja posebno doživetje – virtualni vzpon na 360 metrov visok dimnik. Gre za najvišjo stavbo v Sloveniji in najvišji dimnik v Evropi.

Več: https://dev.ifeelnft.si/
DDTlab na EXPO: https://bit.ly/3DvxRYY

--

Projekt je nastal na pobudo javne agencije SPIRIT Slovenija oz. finančne vzpodbude v okviru razpisa »Oblikovanje aplikativnih rešitev za digitalno predstavitev podjetij in udeležencev na predstavitvenih dogodkih doma in v tujini«.

Deli: