Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Uspešno zaključen prvi cikel izobraževanj na področju kulturnega managementa

08.07.2021 17:55

V mesecu juniju smo uspešno zaključili cikel izobraževanj na področju kulturnega managementa, ki jih je izvajala ekipa PiNE v sodelovanju z zunanjimi sodelavci.

Med marcem in junijem smo izpeljali 13 usposabljanj z vsemi kariernimi centri Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani, Univerze na Primorskem in Univerze v Novi Gorici ter z JSKD-ji iz celotne Slovenije.

Združili smo več kot 300 udeležencev, ki so skozi usposabljanje spoznali, kako načrtovati projekte na področju kulture, kakšne pravne osebe obstajajo za izpeljavo projektov, kako najti sredstva za izpeljavo projektov, kako projekte komunicirati in kako načrtovati finančno strukturo projekta.

Ne glede na to, da smo usposabljanja prvotno načrtovali v živo, smo jih tudi v spletnem okolju uspeli izpeljati na naš način – s tem, da so bili udeleženci polno vključeni v proces učenja in da so skozi teorijo takoj preizkusili svoje znanje tudi v praksi.
Zelo smo veseli, da so nekateri projekti že zaživeli, ljudje so se med seboj povezali in začeli skupaj snovati prihodnost projektov na področju kulture v lokalnih okoljih, kar je tudi bil glavni namen cikla usposabljanj.

Udeleženci so usposabljanje opisali z naslednjimi besedami: »zanimivo izkustvo timskega dela«, »presenetilo me je delo po skupinah, spoznavanje, pestrost področij delovanja«, »sem pozitivno presenečena, saj ni samo poslušanje informacij, ampak tudi aktivno sodelovanje.«

S ciklom usposabljanj bomo nadaljevali tudi jeseni, ko sledi še pet usposabljanj. O podrobnostih vas bomo obvestili v mesecu septembru 2021.

Deli: