Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Trbovlje v Evropi: prihodnost izobraževanja in kulture

24.11.2021 09:00

Vabimo vas na javni pogovor Trbovlje v Evropi: prihodnost izobraževanja in kulture, ki bo potekal v sredo, 24. novembra 2021, ob 18. uri v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje. Pogovor je namenjen razpravi o kulturi in izobraževanju in njunem stanju v občini Trbovlje. Dogodek organizirajo Občina Trbovlje, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, Zasavska ljudska univerza ter Zavod za mladino in šport Trbovlje.

Predstavniki lokalnih institucij z omenjenih področij (izobraževanje in kultura) bodo v dialogu s članico Evropskega parlamenta Tanjo Fajon in članico Evropskega odbora regij Jasno Gabrič ter lokalno skupnostjo spregovorili o trenutnem stanju na izpostavljenih področjih, priložnostih, ki jih zaznajo ter pomoči, ki jo potrebujejo ali pogrešajo – oboje s strani Evropske unije.

Zainteresirana javnost bo lahko pogovoru prisostvovala »v živo« ali z vključitvijo »na daljavo«, preko ZOOMa ter se v pogovor vključila z lastnimi mnenji in predlogi. Pogovor se bo v celoti »v živo« prenašal preko spletnih strani organizatorjev. Vse predstavitve, ideje in predlogi bodo posredovani Evropskemu komiteju regij in uporabljeni pri nadaljnjem načrtovanju razvoja področij kulture in izobraževanja v občini Trbovlje.

Za sodelovanje je potrebna predhodna prijava na info@vgc-zasavje.si ali 068 613 954.

Deli: