Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Rezidence

RUK x KIBLA2LAB mednarodni rezidenčni program: Alice Daeun Kim

23.09.2021 20:51

KIBLA2LAB letos gosti že tretjo mednarodno umetniško rezidenco zapored. V petek, 24. septembra, bo v Maribor prispela 3D oblikovalka digitalnih vsebin iz Južne Koreje Alice Daeun Kim. Sodelovala bo pri RUK pilotnem projektu Nevidni Maribor v izvedbi KIBLA2LABa, kjer bo oblikovala vsebine za AR in VR izkušnje.

Alice Daeun Kim je umetnica, ki se posveča digitalnim medijskim vsebinam in oblikovanju premikajočih se podob. Raziskuje pripovedovanje zgodb in idej skozi uporabo virtualne in obogatene resničnosti. Ustvarjalko predvsem zanima prostor, premikajoče se podobe in pripovedovanje zgodb v virtualni resničnosti. Osredotoča se na raziskovanje načinov, kako zgodbe in ideje predstaviti občinstvu na interaktiven način in skozi potopitev, kar dosega ravno z uporabo tehnologij, kot so obogatena resničnost, virtualna resničnost in projekcijske tehnike, ki se uporabljajo za spreminjanje predmetov, pogosto nepravilnih oblik, v prikazno površino za videoprojekcijo (projection mapping). Svoja dela je razstavljala v Londonu, Lizboni in Seulu v Južni Koreji.  

https://www.alicedaeunkim.com/

Deli: