Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

Rezervirajte datum za festival IZIS X. CEVI

23.09.2022 10:00

»Jubilejna, deseta edicija Izisa si za osnovni element jemlje cev, tisto nekaj podolgovatega in votlega, ki navadno na skritem skrbi za vsakršne dovode in odvode, ki bodisi v drobovjih naših bivališč in mest bodisi v naših telesih, skrbi za to, da naša življenja kar se da gladko tečejo.« (Karlo Hmeljak)

Letošnja, jubilejna edicija festivala IZIS se poleg programa uveljavljenih slovenskih in tujih umetnikov in umetnic ponaša tudi z novim prizoriščem. Med 23. septembrom in 16. oktobrom 2022 bo tako polnila prostore koprskega kulturnega stičišča Libertas in utrdbe Bastion.

Program v razstavišču Libertas obeta devet intermedijskih instalacij, nekatere bodo javnosti predstavljene prvič. Med temi so:
• Pinina produkcija Maje Smrekar v soavtorstvu z Jonasom Jørgensenom: !brute_force, ki bo premierno predstavljena na Ars Electronici med 7. in 11. septembrom 2022.
• Na rezidenci v laboratoriju HEKA nadgrajene koprodukcije Hylē Therese Schubert, APES: Marca Barottija in α kolektiva BridA.
• Predstavitev novih produkcij umetnic mlajše generacije – Sara Bezovšek: Wormhole in Nika Erjavec: 30,000,000,000 ton na leto.

Bastion bo ponudil s performativnim programom, ki bo raziskoval prihodnost zvočne večkanalne imersivne (re)produkcije, področje, kjer laboratorij HEKA že orje ledino. Postavljene bodo tri večkanalne zvočne instalacije in številni performansi v času trajanja festivala (Tilen Lebar, Simon Whetham, Octext, Oscar Recarte & Rosa Marìa Vall, Andrej Kobal, Marina Mårtensson).

Letos bo HEKA, laboratorij na presečišču umetnosti in znanosti, gostila tri delavnice na področju zvočnega ustvarjanja, biomaterialov in zvočne polucije. Na delavnice se bo potrebno predhodno prijaviti.

Festival, vključno s performansi in delavnicami, bo za udeležence brezplačen.

Vabljeni!

Več: https://festival-izis.org/

Foto: Aleš Rosa

Deli: