Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Produkt

Razstava AR orodja

21.01.2022 15:28

Ekipa: DDTlab, Jože Potokar – Cvrčo, Matic Bernot (STPŠ)

Razstava AR orodja je del stalne postavitve v Virtualnem muzeju rudarstva 4. dritl. Navdih za nadgradnjo muzejske postavitve smo črpali pri trboveljskemu umetniku Jožetu Potokarju – Cvrčotu, ki najraje slika podobe iz vsakdanjega življenja v rudarskem okolju. Na osnovi njegovih narisanih motivov iz knapovskega vsakdana smo prepletli preteklo s sodobnim na način, da obiskovalec_ka s pomočjo pametnega telefona ali pametne tablice oživi rudarsko orodje na grafiki.

V DDTlabu smo pripravili vsebine za razširjeno resničnost (AR), dijak Matic Bernot iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje (STPŠ) pa je v DDTlabu razvil aplikacijo AR orodja, ki omogoča da kroca, pikas zihrca, kramp ter druga rudarska orodja pred nami oživijo v razširjeni resničnosti (XR) oziroma v 3D okolju.

Deli: