Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

PiNA vabi na razstavo Dolgoživost

25.11.2021 13:14

PiNA vabi na razstavo Dolgoživost, ki je zaključek enoletnega izobraževalnega procesa v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje in Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Razstava bo na ogled v ljubljanski Mali Galeriji do 16. decembra 2021.

Izzivi demografskega staranja družbe so že nekaj časa vroča tema »prvega« in »drugega« sveta ter čedalje pomembnejši aspekt novih družbenih pogodb. Onkraj dnevnih političnih manipulacij tega trenda, vprašanje njegovih družbenih in ekonomskih implikacij postaja predmet resnih znanstvenih raziskav na različnih področij. Ravno sodelovanje naravoslovnih,
humanističnih ved in civilne družbe pa zagotavlja naslavljanje teh izzivov solidarnostno in inkluzivno, vendar hkrati naravnano na iskanje praktičnih rešitev.

Na ta način so pod mentorstvom strokovnjakov iz ALUO, FKKT in PiNE nastajali projekti študentk druge stopnje študija grafičnega oblikovanja na Oddelku za vizualne komunikacije Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL, ki se sprašujejo o multidisciplinarnih oblikovalskih rešitvah za soočanje z demografskimi izzivi prihodnosti.

Odpiralni čas:
torek–sobota: 11:00–19:00

Več: https://www.bsi.si/o-nas/mala-galerija-banke-slovenije

Deli: