Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Odprtje KIBLA2LAB!

03.06.2020 18:49

V petek, 3. 7. 2020, smo uspešno odprli KIBLA2LAB! Najlepša hvala vsem obiskovalcem, ki ste se nam pridružili na presečišču sodobne umetnosti, znanosti in tehnologije. 

Namen KIBLA2LABa, ki deluje na stičišču umetnosti, kulture, znanosti, tehnologije in gospodarstva, je transdiciplinarno izobraževanje in ustvarjanje interdisciplinarnih storitev ter produktov. Testni in izvedbeni laboratorij s sodobno tehnologijo, opremo za 3D skeniranje večjih stavb in urbanih površin, 3D oblikovanje, fotogrametrijo, geolokacijski VR, AR in MR vizualizacije (navidezna, razširjena in mešana resničnost), volumetrični video in film, izdelavo maket in 3D objektov, zagotavlja  prostor za raziskave in specifična izobraževanja, vzpostavlja inkubator za ideje, njihov razvoj in implementacijo na trgu.

Odprtje KIBLA2LABa je pospremila predstavitev področja delovanja laboratorija, vsebinskih in tehnoloških usmeritev, demo predstavitve pilotnih projektov, interaktivne simulacije v okoljih virtualne in navidezne resničnosti (VR/AR) ter predstavitev projekta Ljubezenski stroj intermedijske umetnice Valerie Wolf Gang, obiskovalci pa so lahko preizkušali in doživeli različna VR okolja, med drugim tudi dela, ki so nastala v produkciji naših partnerjev Khora Contemporary!

Fotografiije: Janez Klenovšek

Deli: