Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2021 /TERRANIGMA X VJ 5237 Live

16.03.2021 10:33

KIBLIX 2021 / AV performans
TERRANIGMA X VJ 5237 Live
Četrtek, 25. 3. 2021, ob 20. uri
Spletni prenos: kiblix.org/streamingV četrtek, 25. 3., vas ob 20. uri vabimo k ogledu AV performansa Terranigme in VJ 5237, ki ga boste lahko spremljali na https://kiblix.org/streaming/.

Terranigma (Črt Trkman) in VJ 5237 (Stella Ivšek) bosta v zvočno vizualnem setu predstavila sinhrono ustvarjanje sinteze zvoka ter zvočno reaktivne vizualizacije, ki jo s souporabo analognih in digitalnih prožilcev povezujeta v usklajeno celoto. Avtorska glasbena produkcija Črta Trkmana se žanrsko navezuje na electro, break beat in jungle. Vizualizacije, ki se v veliki meri navezujejo na celostno podobo Terranigminega zadnje izdanega EP-ja (Kamizdat, 2020) Stella Ivšek razvija specifično za njegov live act in je tudi avtorica vizualne podobe izdaje Terranigma - HydroZone EP.

Črt Trkman je producent elektronske glasbe, dj in oblikovalec zvoka. Pod svojim najnovejšim producentskim psevdonimom Terranigma se vrača v preteklost, na začetke svojega glasbenega raziskovanja in zvočnih vplivov. V mladosti je začel kot promotor v legendarnem slovenskem klubu Klub K4 in se kasneje pridružil ekipi rezidenčnih dj-ev. Njegova glasbena produkcija in dj seti so se z leti razvijali od dub techna, britanske basovske glasbe, breakbeata, do hibridne mešanice elektra, acida in jungla. S svojimi dj seti in live actom pa je nastopal na številnih regionalnih festivalih in klubskih odrih. Svojo glasbeno produkcijo je prispeval za številne kompilacije pri lokalnih glasbenih založbah, njegov zadnji izdelek, Hydrozone EP pa je izšel pri slovenski netlabel založbi Kamizdat v letu 2020.

Stella Ivšek je intermedijska umetnica in vj-ka, ki nastopa pod aliasom VJ 5237. Njeno delo interdisciplinarno prehaja področja grafičnega oblikovanja, interaktivnih vizualizacij in izdelave scenografij. Je del projekcijske dvojice BEAM TEAM (5237 x SMECH). Tako individualno kot v tandemu je z A/V instalacijami in video projekcijami sodelovala in nastopala na prenekaterih domačih in tujih festivalih kot so InSonic Festival (ZKM, Karlsruhe), Sonic Experiments: Telematics (ZKM, Karlsruhe), Festival MENT, Festival Svetlobna gverila, Fotopub festival, Festival Pixxelpoint, Festival Grounded in Linecheck festival v Milanu, kjer je z živo vizualizacijo opremljala nastop slovenskega producenta Nitz (Tine Vrabič). V sklopu Ljudmilinega programa PifLab znotraj konzorcija Osmo/za je so-kuratorka mesečnih srečanj ustvarjalcev s področja video umetnosti, instalacij in vizualizacij, V2V (video to video).

https://terranigma.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/terranigma
https://www.facebook.com/terranigmamusic
https://www.instagram.com/gripandsipp
https://www.facebook.com/vj5237


Več: kiblix.org

Deli: