Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2020 / Spletni pogovor: Kako premostiti čas fizične distance z XR

08.12.2020 16:00

KIBLIX 2020 / Spletni pogovori
KAKO PREMOSTITI ČAS FIZIČNE DISTANCE Z XR TEHNOLOGIJAMI
Četrtek, 10. 12. 2020, ob 18. uri
Spletni prenos: https://2020.kiblix.org/streaming/


V četrtek, 10. 12., ob 18. uri, se bo odvil drugi pogovor v seriji spletnih pogovorov festivala KIBLIX 2020 z naslovom "Kako premostiti čas fizične distance z XR", ki ga bo moderiral Žiga Pavlovič, kreativni vodja KIBLA2LABa.

Gostje: dr. Jože Guna (Univerza v Ljubljani), Erik Kapfer (idejni lastnik in soustanovitelj Vzorčnega mesta Ljubljana) in Marko Cafnik (izvršni direktor MULTIVERSUM, filmski, televizijski in XR režiser in producent).

Pogovor boste lahko spremljali preko spletnega prenosa na https://2020.kiblix.org/streaming/. Za vprašanja in komentarje bo na voljo pogovorno okence na desni strani zaslona.

XR tehnologije se postopoma vpeljujejo v poslovne procese, kjer je zaradi manjšega zanimanja v potrošni javnosti trenutno več poslovnih priložnosti. Situacija se je spremenila zaradi potrebne fizične distance, ki onemogoča obiske prireditev, muzejev, koncertov in drugih javnih prireditev, s čimer se je posledično pokazal realen problem. Kako v času fizične distance živeti kot prej tudi skozi virtualizacijo socialnega življenja? Skozi pogovor o XR industriji v Sloveniji, razvoju kadrov in virtualizaciji življenja, bodo gostje predstavili aktivne rešitve, ki jih ponujajo ter spregovorili o tem, kako vzdrževati tok izmenjave tehničnega znanja s tujino.

Več: www.kiblix.org

Deli: