Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Delavnica kreativne robotike ob samostojni razstavi Maše Jazbec v Galeriji Božidar Jakac

28.01.2023 10:00

Na delavnici, ki jo organizira Galerija Božidar Jakac, kjer se s samostojno razstavo Sintetični organizmi predstavlja Maša Jazbec, se bomo spoznali z robotko Evo, ki bo demonstrirala robotski ples in petje ter prepoznavanje obraza. Preizkusili se bomo tudi v upravljanju robotke Eve z močjo misli (z možganskimi signali z BCI tehnologijo). Spoznali se bomo z industrijsko robotsko roko Yaski - risalni avtomat je robotska umetniška inštalacija, ki ustvarja skice in risbe ljudi. V inštalaciji predstavljena robotska roka se običajno uporablja v industrijski proizvodnji, medtem ko jo na delavnici želimo osvoboditi in ji dodeliti umetniško nalogo.

Delavnica je primerna za otroke od 8. leta, mlade in vse, ki jih zanima področje robotike. Izvedli jo bodo Tanja Hanžič, Maša Jazbec in Žan Rajšek (RUK in Katapult Robotika).

Kotizacija: 15 EUR (drugi udeleženec iz družine 10 EUR). Obvezne prijave na: dejavnosti@galerija-bj.si ali 07 49 88 140.

*Razstava Maše Jazbec Sintetični organizmi je v nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac na ogled do 26. februarja 2023.

Deli: