Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

DDTlab gostuje na Festivalu Slovenije v Bruslju

28.11.2021 19:31

DDTlab mreže RUK se še naprej aktivno vključuje v dogodke, ki potekajo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije!

Tokrat se bosta vodja laboratorija DDTlab dr. Maša Jazbec in programer Žan Rajšek udeležila promocijskega dogodka Festival Slovenije, ki bo potekal ob zaključku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije (EU) v Bruslju na trgu Schuman med 29. novembrom in 1. decembrom. Maša in Žan bosta na dogodku predstavila še eno aktivno članico kolektiva DDTlab, humanoidno robotko Evo, ki bo obiskovalce festivala razveselila s svojimi simpatičnimi nastopi.

Poleg Evinih nastopov se bo DDTlab predstavil tudi s 360° stopinjskim videom Vrtoglavi ptič 2020 / Vertigo Bird 2020, ki bo obiskovalcem ponudil virtualni vzpon na najvišji dimnik v Evropi. V okviru Festivala Slovenije v Bruslju bo potekal tudi mednarodni simpozij na temo umetne inteligence, katerega se bo s predavanjem udeležila tudi dr. Maša Jazbec.

Več https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/sl/dogodki/slovenski-festival/

Deli: