Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

DDTlab in robotka Eva otvorila konferenco Prihodnost industrije in internacionalizacije

23.09.2020 10:49

Letošnja konferenca Prihodnost industrije in internacionalizacije je združila 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in 2. konferenco Industrija prihodnosti. Dogodek, temelječ na priložnostih razvoja in uspešne umestitve na globalnih trgih, se je odvijal 21. septembra 2020. Na konferenci je potekala tudi zanimiva okrogla miza na temo USTVARJALNO: Kreativnost je vstopnica v prihodnost.

Kako razvite in prisotne so razvojne in inovacijske strategije v slovenskih podjetjih? Na kakšen način podjetja odprto inovirajo in v kakšni meri sodelujejo z institucijami znanja, inovativnimi startupi ter kulturno-kreativnimi industrijami? V kakšni meri podjetja razvojno in inovacijsko sodelujejo s tujimi partnerji? Kolikšen delež novih inovativnih rešitev izvozijo?

Konferenco so organizirali MGRT, GZS in SPIRIT.

Deli: