Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Artist Talk: Neo Christopher Chung

22.09.2022 19:00

V sredo, 5. oktobra 2022, vljudno vabljeni v MMC KIBLA ob 19. uri na predstavitev umetnika Nea Christopherja Chunga, ki bo v prihodnjih tednih gost mednarodnega rezidenčnega programa mreže RUK v KIBLA2LAB. Umetnik, ki se ukvarja s podatki in strojno kulturo, z novomedijskimi instalacijami in intervencijami pa preučuje in razkriva nastajajočo estetiko sistemov, ki so tesno povezani z družbenimi izzivi, bo v času rezidenčnega bivanja s sodelavci KIBLA2LAB razvijal sistem umetne inteligence znotraj virtualnih svetov.

Neo Christopher Chung, rojen v Južni Koreji, je študiral vizualne umetnosti in biomedicinsko inženirstvo na univerzi Duke ter doktoriral iz kvantitativne in računalniške biologije na univerzi Princeton. Na Akademiji za likovno umetnost v Vroclavu je pridobil magisterij. Kot docent na Univerzi v Varšavi in raziskovalec na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu deluje na področju računalniške biologije in strojnega učenja.

Spletna stran: https://ncchung.com/
Instagram: https://www.instagram.com/perneo/

Foto: Ingrida Mockute Pociene

Deli: