Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

Zaključek festivala KIBLIX 2020–2021

21.12.2021 14:51

Mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti KIBLIX 2020–2021 se je zaključil! Edicija, naslovljena Virtualni svetovi danes, ki je trajala od decembra 2020 pa do decembra 2021, je bila zaradi pandemije zasnovana hibridno. V enem letu smo izpeljali več kot 60 spletnih dogodkov, v mesecu juliju pa se je festival vendarle preselil tudi v fizični prostor največjega neodvisnega razstavišča v Sloveniji KIBLA PORTAL. Mednarodna skupinska razstava, ki je bila na ogled šest mesecev, je predstavila prerez 19 inovativnih umetniško-raziskovalnih projektov mednarodno uveljavljenih umetnikov_ic, vključujoč pet novih KIBLINIH intermedijskih produkcij slovenskih umetnikov_ic.

Številke ogledov spletnih prenosov in obiska razstave nedvomno potrjujejo, da je kuratorski ekipi, ki so jo sestavljali Živa Kleindienst, Tadej Vindiš, Aleksandra Kostič in Peter Tomaž Dobrila, več kot uspelo zagotoviti izjemen program.

Najlepše se zahvaljujemo vsem gledalcem_kam, obiskovalcem_kam ter vsem sodelujočim stokovnjakom_injam in umetnikom_cam!

Vsi spletni prenosi tematskih pogovorov, delavnic, pogovorov z umetniki_cami, seminarjev in AV performansov so še naprej dostopni na spletni platformi KIBLIX 2020–2021: https://kiblix.org.

< Foto: Boštjan Selinšek

FOTO: Janez Klenovšek, Urška Lukovnjak, Damjan Švarc

Deli: