Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

Vodeni ogled razstave KIBLIX 2022: Ljubezen in mir

03.12.2022 16:00

Na Ta veseli dan kulture, 3. decembra 2022, vas ob 16. uri vabimo na vodeni ogled po razstavi mednarodnega festivala umetnosti, tehnologije in znanosti KIBLIX 2022: Ljubezen in mir na KIBLA PORTALU. Po razstavi vas bo popeljal kurator festivala Peter Tomaž Dobrila.

20. izvedba festivala KIBLIX se utemeljuje kot platforma Mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture – RUK, ki jo od leta 2019 ustvarjamo Delavski dom Trbovlje, PiNA iz Kopra in KIBLA iz Maribora. Predstavitvi produkcij treh RUK laboratorijev DDTlab, HEKA in KIBLA2LAB se na razstavi pridružujejo še vabljeni umetniki in umetnice: kolektiv BridA, Tanja Vujinović, Toni Soprano – Meneglejte, Aphra Tesla Operating System Incorporated Stefan Doepner, Marko Batista, Ana Pečar, Igor Štromajer, Nika Oblak & Primož Novak, Name: in Nataša Berk.

Več: http://www.kibla.org/festivali/kiblix/kiblix-2022/odprtje-festivala-kiblix-2022/

< Foto: Janez Klenovšek

KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, 2. nadstropje, Maribor
Odpiralni čas: ponedeljek–petek, od 15. do 17. ure ali po dogovoru (kibla@kibla.org).

Deli: