Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Spletni pogovor STAznanost

23.11.2021 09:54

Mreža RUK je povabljena k sodelovanju pri spletnem pogovoru o prepletanju umetnosti in znanosti, s poudarkom na križanju teh področij v sodobni umetnosti, v okviru projekta STAznanost, ki ga organizira Slovenska tiskovna agencija. Dogodek bo potekal v torek, 23. novembra 2021, ob 12. uri in ga bo mogoče spremljati v živo na spletnem naslovu https://vzivo.sta.si/.

Umetnost je vselej odslikavala spremembe v družbi, zato ne preseneča vse večja prisotnost znanosti in novih tehnologij v sodobno umetniških praksah. Zanimivo je, da danes lahko neke nove tehnološke inovacije v galerijah spoznamo še preden so te na voljo za širšo uporabo, prav tako je mogoče preko umetnosti predstaviti zanimiva odkritja na naravoslovnem področju, ki bi sicer najverjetneje ostala znana zgolj ožjemu krogu strokovnjakov.

Peter Tomaž Dobrila bo kot predstavnik Mreže RUK delil svoje poglede na delovanje na križišču znanosti in umetnosti skupaj z ostalimi gosti:
- direktorjem ZRC SAZU Otom Lutharjem,
- programskim vodjo projekta platforme za sodobno raziskovalno umetnost konS in umetniškim kuratorjem Kersnikove Jurijem Krpanom,
- postmedijsko umetnico, ki dela na presečišču raziskovanja živih sistemov, sodobne in zvočne umetnosti Sašo Spačal,
- umetnikom, oblikovalcem in raziskovalcem, osredotočenim na razvoj umetnosti in humanistike v vesolju, Miho Turšičem.

Pogovor, ki ga bo vodila Martina Kolenc Novak, STA, bo v obliki pretočnega videa dostopen na spletni strani https://vzivo.sta.si/.

Vljudno vabljeni_e k ogledu in poslušanju!

Več: http://znanost.sta.si/2966631/prihodnost-v-sodelovanju-na-kriziscu-znanosti-umetnosti-in-tehnologije

Deli: