Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

Sobotni vodeni ogled razstave KIBLIX 2020–2021: Virtualni svetovi danes

11.12.2021 09:00

Sobotni vodeni ogled razstave KIBLIX 2020–2021: Virtualni svetovi danes
11. in 18. 12. 2021 ob 11. uri
KIBLA PORTAL


Ker je mednarodna skupinska razstava KIBLIX 2020–2021: Virtualni svetovi danes podaljšana, v mesecu decembru pripravljamo še dva vodena ogleda. Po razstavi vas bo popeljala sokuratorka festivala KIBLIX Živa Kleindienst.

Razstava, ki je do 18. decembra 2021 na ogled na KIBLA PORTALU, največjem neodvisnem razstavišču v Sloveniji, je zaokrožena z zaključenim naborom 18 umetniških del mednarodno uveljavljenih umetnikov in umetnic. Prinaša kritični pregled sodobnih virtualnih prostorov skozi serijo inovativnih umetniško-raziskovalnih projektov na področju najnovejših tehnologij navidezne (VR), obogatene (AR) in mešane resničnosti (MR). V središče postavlja izkušnjo človeka v virtualnosti – z vsemi materialnimi omejitvami in družbeno-političnimi okoliščinami, ki pogojujejo telo – pri čemer virtualna okolja razumemo kot prostore spekulativnih realnosti, spremenljivih identitet in hkrati vedno bolj perečih družbenih transformacij. Kuratorska ekipa pa je kot osrednje vprašanje festivala KIBLIX 2020–2021 zastavila vprašanje: kateri in kakšni so virtualni prostori danes?

Več o razstavi: https://kiblix.org/razstava/

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na kibla@kibla.org.

Vstop je prost. Vodstva se lahko udeležite v skladu s PCT-protokolom in priporočili NIJZ.

< Foto: Boštjan Selinšek

KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, 2. nadstropje, Maribor.
Odpiralni čas: ponedeljek–petek, od 15. do 17. ure ali po dogovoru (kibla@kibla.org).


Foto: Janez Klenovšek

Deli: