Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Rezidence

RUK x KIBLA2LAB mednarodni rezidenčni program: Weronika M. Lewandowska

09.06.2021 13:23

V KIBLA2LAB bomo v mesecu juniju (12.–27. 6. 2021) izvedli prvo mednarodno rezidenco mreže RUK. V Maribor bo 12. junija prispela poljska umetnica Weronika M. Lewandowska, ki se bo na umetniški rezidenci posvetila konceptualizaciji, strukturiranju in pripovedništvu v virtualnih medijih in medijih razširjene ter mešane resničnosti.

Weronika M. Lewandowska je poljska pesnica, režiserka, pisateljica in izvršna producentka virtualne resničnosti Nightsss. Je doktorica kulturnih študij, raziskovalka novih medijev in potopitvenih izkušenj, predavateljica kreativnega pisanja in transmedijske umetnosti na univerzi SWPS in trendov oblikovanja na School of Forms v Varšavi ter VR kreativna svetovalka za sistem BioMinds Healthcare XR, ki raziskuje nov način nevrološke rehabilitacije v zdravstvu. Bila je rezidenčna umetnica mednarodnega sklada za uprizoritvene umetnosti Višegrad v Pragi 2020 (360° Pesniški performans na festivalu CrossAttic/Bazaar). Je prejemnica štipendije za umetnike mesta Varšava za leto 2021. V svoji umetniški praksi se trenutno osredotoča na nova medijska orodja in imerzivne načine izražanja, ki posegajo v telesnost, poosebljajo prisotnost in lahko ustvarjajo nebinarne digitalne zgodbe. Zanimajo jo percepcija, ustvarjanje avatarjev, človeški glas in gibanje v virtualnih okoljih, prihodnost predstav v živo v realnem času in nevronski vhod, haptične inovacije izkušenj v virtualni, obogateni in razširjeni resničnosti (VR / AR / XR).

Instagram: https://www.instagram.com/weronikamlewandowska/?hl=en
LinkedIN: https://pl.linkedin.com/in/weronika-lewandowska-07b617113

Deli: