Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Rezidence

RUK x DDTlab mednarodni rezidenčni program: Mar Canet

25.06.2021 14:07

V mesecu juliju 2021 bo v okviru mednarodnega rezidenčnega programa RUK v DDTlabu ustvarjal Mar Canet. S svojim artističnim in računalniško programskim pristopom bo tako kot že v okviru prejšnje rezidence v mesecu marcu 2021 razvijal projekte na področju kreativne robotike. Njegovo delo se bo fokusiralo na razvijanje novih programskih in vsebinskih rešitev z Yaski robotsko roko.

Mar Canet (rojen v Barceloni) je opravil dve diplomi: na Šoli za dizajn (ESDi) v Barceloni je diplomiral iz umetnosti in oblikovanja, iz razvoja računalniških iger pa na univerzi Central Lancashire v Veliki Britaniji. Na Univerzi za umetnost in oblikovanje v Linzu je tudi magistriral na programu Interface Culture. Trenutno je doktorski kandidat na Baltski šoli za film, medije in umetnost (BFM) na univerzi v Talinu in raziskovalec štipendist Cudan Open Lab. Poleg tega je Mar soustanovitelj Derivarta in Lumma.

Deli: