Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Rezidence

RUK x KIBLA2LAB mednarodni rezidenčni program: Neo Christopher Chung

03.10.2022 10:00

Z veseljem napovedujemo, da bomo v začetku oktobra v KIBLA2LAB v okviru mednarodnega rezidenčnega programa mreže RUK gostili umetnika Nea Christopherja Chunga. Umetnik, ki se ukvarja s podatki in strojno kulturo, z novomedijskimi instalacijami in intervencijami pa preučuje in razkriva nastajajočo estetiko sistemov, ki so tesno povezani z družbenimi izzivi, bo v času rezidenčnega bivanja s sodelavci KIBLA2LAB razvijal sistem umetne inteligence znotraj virtualnih svetov. Njegova nedavna dela se osredotočajo na vplive medijev, umetne inteligence in kibernetike ter razkrivajo kompleksnost znanosti. V ta namen eksperimentira s senzorji, mikrokrmilniki in algoritmi strojnega učenja, s čimer ustvarja večplastna dela, ki združujejo nove medije, kiparstvo in prostorske prakse.

Neo bo svojo umetniško prakso predstavil na artist talku, ki bo v sredo, 5. 10. 2022, ob 19. uri v MMC KIBLA v Mariboru. Vabljeni!

Neo Christopher Chung, rojen v Južni Koreji, je študiral vizualne umetnosti in biomedicinsko inženirstvo na univerzi Duke ter doktoriral iz kvantitativne in računalniške biologije na univerzi Princeton. Na Akademiji za likovno umetnost v Vroclavu je pridobil magisterij. Kot docent na Univerzi v Varšavi in raziskovalec na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu deluje na področju računalniške biologije in strojnega učenja.

Spletna stran: https://ncchung.com/
Instagram: https://www.instagram.com/perneo/

Foto: Ingrida Mockute Pociene

Deli: