Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Predstavitev KIBLA2LABa v okviru spremljevalnega programa razstave Tanje Vujinović v Bihaću

10.11.2022 19:00

KIBLA napoveduje odprtje razstave mednarodno priznane umetnice Tanje Vujinović AvantGardens, ki bo v četrtek, 10. novembra 2022, ob 19. uri v Centru za sodobno kulturo KRAK (Bihać, Bosna in Hercegovina).

LETAK (PDF)

Razstavo (kuratorka: Živa Kleindienst), bosta spremljala delavnica in meetup dogodek (mentor: Žiga Pavlovič), s poudarkom na presečiščih umetnosti in tehnologij XR. V okviru spremljevalnega programa se bo predstavil tudi laboratorij KIBLA2LAB in Mreža RUK.

Razstava in spremljevalni program sta rezultat novega sodelovanja med KID KIBLA in Centrom za sodobno kulturo KRAK ter sta poskus povezovanja različnih geopolitičnih lokacij z neposrednim vključevanjem lokalne skupnosti v Bihaću. Razstava zastavlja vprašanja o družbenopolitičnih spremembah ter širših kulturnih transformacijah v času, ko so meje med fizičnimi in virtualnimi svetovi vse bolj zabrisane.

Več o razstavi: http://www.kibla.org/dejavnosti/sodelovanja-in-gostovanja/2022/tanja-vujinovic-avantgardens/

< Tanja Vujinović, The Core, 2022.

Foto: Center za sodobno kulturo KRAK

Deli: