Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Raziskava o potrebah po kreativnosti v gospodarskem sektorju

21.09.2020 00:00

Velik del našega projekta temelji na povezovanju z gospodarstvom in pripravi inovativnih produktov. V želji, da bi lahko pripravili čim bolj kakovostne storitve zanj, PiNA (naši projektni partnerji) trenutno pripravlja raziskavo o potrebah po kreativnosti v gospodarskem sektorju.

Ena izmed večjih aktivnosti projekta je namreč zasnova PiNA LAB-a, prvega kreativnega laboratorija v Istri, ki bo zagotovil trajnostno eksperimentiranje in prototipiranje izdelkov ter storitev na preseku med kreativnimi industrijami in gospodarstvom, s poudarkom na področju virtualne in razširjene resničnosti.

Osnovna ideja je, da to postane eksperimentalno raziskovalni prostor, opremljen z napredno opremo, ki bo uporabnikom omogočila prototipiranje potencialnih produktov in storitev, na drugi strani pa bo sledil ideji “razširjene izkušnje” (augmented experience), v smislu eksperimentiranja na področju virtualne in razširjene resničnosti ter najsodobnejših multimedijskih praks.

Želimo si, da bi prostor lahko odgovarjal na potrebe gospodarskega sektorja v regiji Zahodna Slovenija, zato smo pripravili kratek vprašalnik, k izpolnitvi pa vljudno vabimo organizacije in podjetja, ki delujete v regiji Zahodna Slovenija.

Z izpolnitvijo boste pomembno prispevali k nadaljnjim korakom zasnove prvega tovrstnega laboratorija v Istri.

Rok za izpolnitev vprašalnika je 30. september 2020.

Za izpolnitev se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo!

Povezava na vprašalnik: TUKAJ.

Deli: