Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Zbiramo prijave za poletno šolo Design+Science

03.06.2022 10:00

Kulturno izobraževalno društvo PiNA skupaj z Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za dizajn Split in Inštitutom Joanneum Univerze uporabnih znanosti v Gradcu organizira drugo izvedbo poletne šole Design+Science, ki raziskuje koncept sobivanja z združitvijo dizajna in znanosti. Poletna šola bo potekala med 11. in 15. julijem 2022 v Ljubljani in bo združila 21 udeležencev_k z vsega sveta, ki bodo raziskovali_e temo sobivanja.

Na planetu Zemlja danes živi približno 8,7 milijona vrst. Ljudje smo edini predstavniki vsaj osmih drugih človeških vrst, ki so z nami obstajale pred 300.000 leti. Zaradi nujnega napredka uničujemo eno vrsto za drugo, tako da smo ljudje postali prevladujoča vrsta na tem planetu. Na poletni šoli Design+Science bomo raziskovali_e tri vidike nastajajoče človeške monokulture: odnose znotraj naše vrste in njihove posledice, zlasti na področju arhitekture in urbanizma, ekološki vpliv na naše interakcije z naravo in drugimi živimi bitji ter našo interakcijo s tehnologijo in umetnimi sistemi. Tukaj smo zato, da živimo skupaj, ne le da sobivamo, se vam ne zdi?

Prijave na poletno šolo so odprte. Več informacij lahko dobite na https://www.designscience.school/, prijave so odprte do 5. junija 2022.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na design.science@aluo.uni-lj.si.

Deli: