Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Prijave za poletno šolo Design+Science so odprte

20.05.2021 13:03

Izdelava tortelinov iz reaktivnega goriva je koncept, ki ni več raketna znanost. Zaradi omejene razpoložljivosti naravnih virov hrane in pospešenega razvoja manipulacije z DNK v biotehnologiji, se laboratorijska hrana pojavlja kot prihodnost. Ali smo ljudje pripravljeni na takšno preobrazbo?

Pridružite se nam na transdisciplinarni poletni šoli Design+Science, na kateri bomo iskali odgovor na zgornje vprašanje in s pomočjo avantgardnih orodij ter konceptov vizualne komunikacije preučili okvir sedanje živilske industrije.

V ta namen smo povabili vrhunske eksperte z različnih področij. Z nami bodo chef Jorg Zupan (Atelje), svetovno znani pisatelj in kulinarični kritik Andrea Petrini, predstavniki start-upa AirProtein, ki izdelujejo proteine tako rekoč iz zraka, in mnogi drugi.

Poletna šola je odprta tako za študente, kot tudi za ostale ne glede na smer študija oz. predhodno strokovno izobrazbo. Letošnji program, ki bo potekal med 5. in 9. julijem 2021, je interaktiven in poleg predavanj vključuje tudi delavnice v studiih in laboratorijih. Predvidena je tudi skupna ekskurzija.

Vsak udeleženec bo po koncu poletne šole pripravil elaborat, ki bo vključen v končno skupno knjigo. Študenti, ki bodo uspešno zaključili program poletne šole, lahko pridobijo 3 ECTS.

Poletne šole se lahko v celoti udeležite tudi preko spleta.

Dodatne informacije in prijavnica so dostopni na spletni strani https://www.designscience.school/. Za udeležence je na voljo le 21 mest, prijave pa so odprte do 15. junija 2021.

Poletno šolo Design+Science izvajajo UL Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje in Kulturno izobraževalno društvo PiNA, s podporo našega projekta.

Za več informacij smo na voljo na e-naslovu design.science@aluo.uni-lj.si.

Dobrodošli v svet sintezne hrane!

Deli: