Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Razstava

PiNA in HEKA na EXPO 2020 DUBAI

24.01.2022 09:00

PiNA in HEKA se bosta konec januarja 2022 predstavili na svetovni razstavi EXPO 2020, ki v Dubaju poteka med 1. oktobrom 2021 in 10. aprilom 2022.

Med 24. in 29. januarjem 2022 se bo v sklopu Trajnostni razvoj, zelene tehnologije in les predstavila PiNA in z njo tudi laboratorij na presečišču umetnosti, znanosti in gospodarstva, HEKA.

Predstavili bomo inovacije na področju raziskovanja in rabe biomaterialov, novonastali 100-urni program usposabljanja Creatorship, ki združuje znanost vodenja z močjo umetniške iznajdljivosti, z namenom opolnomočenja vodij s spretnostmi in uvidi za vodenje skupin, reševanje izzivov in učinkovito krmarjenje 21. stoletju, času negotovosti in hitrih sprememb, hkrati pa tudi druge vsebine HEKE, kot je raziskovanje zvoka, človekovih vplivov na morje in inovativne koncepte izobraževanja.

Rdeča nit naše predstavitve na EXPO 2020 v Dubaju bo geslo: »Sustainable is different. Different is possible. Possible is together. Together is sustainable.«

Nadejamo se, da bo gostovanje prineslo nova sodelovanja in javnosti približalo humanizacijo tehnologije ter naš doprinos k trajnostnem razvoju in zelenim tehnologijam.

Deli: