Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Obisk mladih Bobrov v DDTlab

14.04.2020 18:02

V okviru projekta Ženske v znanosti in umetnosti, ki predstavlja plod sodelovanja med Mladimi zmaji in festivalom kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, so nas obiskali mladi, da bi spoznali dr. Mašo Jazbec, vodjo laboratorija DDTlab – RUK.

Namen obiska mladih v laboratoriju DDTlab je bilo spoznavanje netipičnega ženskega poklica na področju znanosti in umetnosti. Mladi so se seznanili z delom dr.Maše Jazbec na področju robotike in humanoidne znanosti.

Preko demonstracije z VR očali, BSM (Body Swapping Machine) in BCI (Brain Computer Interface) orodij, je dr.Maša Jazbec skupaj s sodelavci laboratorija DDTlab, mladim Bobrom omogočila izkusiti preplet fizičnega in virtualnega sveta.

Vznemirljivo popotovanje v laboratoriju DDTlab je mladim obiskovalcem ponudilo nova izkustva in nove vpoglede v čutne zaznave, ki so v virtualnem okolju na določene načine zmanipulirane. Mladi so bili nad zmožnostmi sodobne tehnologije pozitivno presenečeni in hkrati navdušeni.

Deli: