Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2022 Preddogodek / Delavnice: Vremenska hišica

07.04.2022 15:00

Kako povezati ptičjo hiško in vremensko postajo? Kako izdelati spletno vremensko postajo? Vabljeni_e na tridnevno delavnico Vremenska hišica, ki jo bo vodil arhitekt in pedagog Lovrenc Košenina. Delavnica bo potekala od 7. do 9. aprila 2022 med 15. in 18. uro na KIBLA PORTALU (Valvasorjeva 40).

Na delavnicah boste spoznali_e osnove meteorologije in tehnične pripomočke za zajemanje različnih atmosferskih indikatorjev. Seznanili_e se boste z ročnimi deli v delavnici z izdelavo lesene ptičje hišice in vdelavo ter programiranjem Arduino IOT naprav. Na koncu boste postavili_e tudi svoj Linux server, ki bo podatke zbiral in zapisoval v podatkovno bazo, jih lokalno izrisoval na spletni strani preko odprtokodnega programa Node-RED in jih delil v splet preko portala Weather Underground.

Delavnice bodo potekale v treh sklopih: sestava in montaža senzorjev; izdelava ptičje hišice in mikrokrmilnika; ter programiranje serverja za objavo pridobljenih podatkov. Vremenska postaja, ki jo boste izdelali_e na delavnici, bo postavljena na KIBLA PORTALU.

Prijavite se lahko do 6. aprila 2022 na e-naslov irena.boric@kibla.org. Udeležba je brezplačna.

Lovrenc Košenina je arhitekt, pedagog in izdelovalec. Deluje na področjih formalnega in neformalnega izobraževanja sodobne raziskovalne umetnosti, informatike in mehatronike. Magistriral je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani z naslovom Postdigitalna arhitektura: idejna zasnova arhitekturnega laboratorija na območju Tobačne Ljubljana. Sodeloval v več arhitekturnih studiih Maja Farol, Kubus, Prima, Naris, Rdeča raketa, Plusminus30 in LUZ ter umetniških in drugih inštitucijah, kot so Zavod Kersnikova, Ljudmila, KonS, Bass production, Tiporenesanasa, La Dolce Vita, Creativity studio in drugih.

__
Delavnice so del podpornega programa neformalnega izobraževanja, ki ga sofinancirata Ministrstvo RS za kulturo in Mestna občina Maribor

Deli: