Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2022 / Delavnica: Marko Vivoda & Gjorgji Despodov

02.12.2022 17:00

Delavnica Dunch at the Holly Crab, ki sta jo zasnovala kreativni vodja laboratorija HEKA Marko Vivoda in interdisciplinarni umetnik Gjorgji Despodov, je posvečena premisleku o prehrambenih odpadkih, osredotočenih na polimere, pridobljene iz rakovih oklepov.

Udeleženci boste skozi pripoved spoznali pozitivne lastnosti hitosana in kako ravnati s snovjo. Izdelali boste krožnike, nože, vilice in žlice iz materialov, narejenih iz kombinacije hitosana in drugih biomas.

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do srede, 30. novembra 2022, na kibla@kibla.org.

Marko Vivoda je intermedijski umetnik, kurator in producent ter samozaposlen v kulturni sferi. Od leta 2013 je aktiven kurator Festivala IZIS in od leta 2021 kreativni vodja laboratorija HEKA pod okriljem KID PiNA. Kot umetnik je aktiven na področju vizualne umetnosti, VJ-inga (IZLAND), odgovoren je za intermediatne umetniške instalacije (Soundlighter, Soundlighter 2.0, REAR, Radia, Soap opera, Ambigram, Geometricus,…) in je soustanovitelj festivalov IZZA, IZIS in prve edicije festivala Strictly Analog. Od leta 2020 je sokustos Svetlobne Gverile v Ljubljani. Hkrati je soustanovitelj kolektiva Stran 22 in zavoda Riiba ter njegov programski vodja. Njegovo poslanstvo je nenehno raziskovanje in širjenje medijske kulture na področju umetnosti v Istri in širše.

Gjorgji Despodov je umetnik in multidisciplinarni oblikovalec, ki deluje predvsem na področju vizualnih umetnosti in ustvarja koncepte v širokem spektru disciplin, kot so grafično oblikovanje, umetniška režija, 3D vizualni elementi in ilustracije. Leta 2019 je diplomiral iz oglaševalskega oblikovanja na Nacionalni akademiji za umetnost v Sofiji in trenutno dela kot multidisciplinarni oblikovalec v Heka Art and Science Lab. Njegovo delo obstaja med fizičnim in digitalnim okoljem. Z uporabo različnih tehnik (videi, instalacije, 3D vizualije in fotografije) raziskuje svoj odnos do podob, ki so ga hranile od zgodnjega otroštva. Njegovo delo se večinoma zgleduje po bizarnih filmi, televizija in oglasi poznih 80-ih, okrepljeni z digitalnimi tehnikami in barvnim komponiranjem.

__

Produkcija: PiNA

Deli: