Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2021 / Delavnice: ZOOM operater

13.04.2021 10:11

KIBLIX 2021 / Delavnice
Žiga Pavlovič: ZOOM operater
15. in 16. 4. 2021, 10:00–13:0015. 4., ZOOM povezava: https://zoom.us/j/98695229918
16. 4., ZOOM povezava: https://zoom.us/j/94542442228

V času Covid-19 smo v KIBLI pridobili izkušnje, ki jih bomo tokrat delili z vami. V prvem delu delavnice, ki  bo potekal v četrtek, 15. 4., se bomo spoznali z nastavitvami programa ZOOM z namenom organizacije virtualnih dogodkov z interakcijo z gledalci. Predstavili bomo, kako moderirati gledalce, dodajati so-moderatorje, svetovati gostom pri vzpostavljanju deljenja zaslona in na koncu še uporabo Open Broadcast Software – OBS programa v kombinaciji z ZOOM za večjo kontrolo nad celostno grafično podobo prenosov v živo.

Za udeležbo na delavnici je potreben dostop do:
– Zoom računa, ki si ga lahko uredite na tem naslovu: https://zoom.us/signup
– Youtube ali Facebook računa
Instalirati si je potrebno program OBS, ki je dostopen na tem naslovu: https://obsproject.com/

V petek, 16. 4., bomo v drugem delu delavnice spoznali alternativni program StreamYard, ki poenostavlja vodenje pogovorov z gosti v živo. Spoznali bomo, katere načine moderacije omogoča, omejitve pri predvajanju vsebin, na koncu pa se bomo še seznanili s potekom povezave na platformi Youtube in Facebook za prenose v živo.

Za udeležbo na delavnici je potreben dostop do:
–  StreamYard računa, ki si ga lahko uredite na tem naslovu: https://streamyard.com/

Prijave zbiramo na e-naslovu ziga.pavlovic@kibla.org.

Delavnice bo vodil Žiga Pavlovič, vodja KIBLA2LAB.

Žiga Pavlovič (alias Darian Medved/Ljubljana, 1987) je samostojni interakcijski dizajner, programer, maker in promotor novih tehnologij. Večina njegovega dela se nanaša na področje virtualne, nadgrajene in mešane realnosti, od leta 2019 pa tudi na področje praktične umetne inteligence, “affective computing” in interaktivnih inštalacij. Kot mentor sodeluje s Fablab Maribor pri pripravi DIY delavnic in izobraževanju uporabe digitalne fabrikacije. V preteklosti je sodeloval pri ustanovitvi Društva razvijalcev iger Slovenije in organizaciji prvih dveh konferenc na temo razvoja iger v Sloveniji Slovenian Games Conference. Še vedno ga boste srečali na občasnem Game Jamu ali hackatonu, kjer raziskuje novo digitalno igračko. Na ta način je z zmago na EYA Game Jamu, v Gradcu leta 2017, sodeloval na svetovnem prvenstvu v razvoju VR vsebin v Šanghaju. S KID KIBLA je že leta 2016 sodeloval pri pripravi AR obogatene knjige, od aprila 2020 je vodja novega digitalnega laboratorija KIBLA2LAB v okviru mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture – RUK.

Več: kiblix.org

Deli: