Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2021 / Serija spletnih pogovorov

20.04.2021 15:24

KIBLIX 2021 / Spletni pogovor
Trajnostne tehnologije
Četrtek, 6. 5. 2021, ob 18. uri
kiblix.org/streaming



Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 6. 5. 2021, ob 18. uri, ko se bo odvil naslednji tematsko fokusiran pogovor v seriji spletnih pogovorov festivala KIBLIX. Pogovor bo moderirala Gaja Mežnarić Osole, oblikovalka in soustanoviteljica društva Trajna.  

Gostje:
Andrej Koruza, scenograf, intermedijski umetnik in oblikovalec, društvo Trajna
Anamari Hrup in Eva Jera Hanžek, magistri slikarstva, Zavetišče za zavržene rastline
Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc, umetniški tandem, PlateauResidue/Hiša Mandrova
Goran Vučilovski, direktor GNS PLUS 

V izbrani družbi slovenskih kreativcev bomo spregovorili o veščinah in spretnostih, ki so potrebne pri oblikovanju dolgoročnih projektov, usmerjenih v preoblikovanje odnosa med človekom in naravo. Ker delo na področju trajnostnega razvoja nenehno koraka po poti v neznano, bomo skupaj s predstavniki nove generacije okoljsko občutljivih ustvarjalcev predstavili raznolikost pristopov, postopkov in vzgibov, ki plodijo inovativne projektne ideje v lokalnem prostoru. Spoznali bomo razloge za oblikovanje stroja za recikliranje plastike, vzpostavitev zavetišča za zavržene rastline, prebujanje kreativnega turizma na podeželju ter oblikovanje novega produkcijskega prostora v zaraščeni gradbeni jami.

Tehnologíja (téhnē – umetnost, spretnost, veščina + logos – beseda, računanje) je veda o načinih izdelovanja, česarkoli že, ali skupek takih postopkov od začetnega do končnega stanja. (Vir: Wiki)

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Več: kiblix.org

Deli: