Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2021 / Serija spletnih pogovorov

02.03.2021 18:12

KIBLIX 2021 / Spletni pogovor
XR tehnologije v muzejih in dediščini: od obogatene in mešane do navidezne resničnosti
Čertek, 11. 3. 2021, ob 18. uri
kiblix.org/streaming



Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 11. 3., ob 18. uri, ko se bo odvil že peti tematsko fokusiran pogovor v seriji spletnih pogovorov festivala KIBLIX. Pogovor bo moderirala dr. Kaja Antlej, višja predavateljica za industrijsko oblikovanje in raziskovalka za področje muzejev in dediščine v Laboratoriju za navidezno resničnost CADET Šole za inženirstvo Univerze Deakin (Geelong, Avstralija).

Gostje:
ddr. Verena Vidrih Perko, arheologinja in muzeologinja
Matevž Straus, vodja programa Heritage +, Arctur, in soustanovitelj Zavoda ID20
Matjaž Požlep, direktor Art Rebel 9

Diskusija se bo osredotočila na prihodnosti muzejskih in dediščinskih izkušenj v Covid-varni družbi. Kako se z digitalno transformacijo soočajo muzeji in dediščinske ustanove v Sloveniji? V katero smer se razvija tehnologija? Gostje bodo delili svoje izkušnje s področij muzejskih in dediščinskih študij, ter igrifikacije in pripovedovanja zgodb skozi primere izkušenj razširjene resničnosti (XR, Extended Reality).

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Pogovor boste lahko spremljali preko spletnega prenosa tukaj. Za vprašanja in komentarje bo na voljo pogovorno
okence na desni strani zaslona.

Več: kiblix.org

Deli: