Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2020 / Gabi98 & Kasko Karambol

15.12.2020 18:30

Petkov live stream AV naveze Gabi98 & Kasko Karambol, ki se vse bolj uveljavlja na urbani alternativni sceni, bo poskrbel za sproščen prehod v "vikend razpoloženje"! Moči združujeta Gabi98 / Gabriele Steffe, mlad ustvarjalec na ljubljanski podtalni kulturni in umetniški sceni, ki se ukvarja predvsem s klubsko glasbo in kuriranjem vsega, kar pride zraven ter Kasko Karambol / Dorijan Šiško, grafični oblikovalec, ki raziskuje tudi druga področja sodobne vizualne umetnosti, kot so ilustracija, animacija, inštalacijska in multimedijska umetnost ter VJ-anje.

Gabi98 - Gabriele Steffe je mladi ustvarjalec na ljubljanski podtalni kulturni in umetniški sceni: ukvarja se predvsem s klubsko glasbo in kuriranjem vsega, kar pride zraven. Kot prišlek iz obale se je sceni predstavil leta 2018 s predvsem trap orientiranimi dj nastopi, vendar je z raziskovanjem v sledečih letih prebivanja v prestolnici njegovo zanimanje preraslo k post-internetni klubski kulturi. Trenutno je kurator klubskih večerov *Krom, s poudarkom na selekciji z močnejšim trapovskim vplivom in bolj alternativnimi urbanimi nastopi, ter Štrom, kateri pa se osredotoča praktično na celoten razvoj moderne elektronike, od 90’s hardcore gibanja do bolj nedavnih avantgardnih eksperimentov z močnim vplivom spleta. Je ustanovitelj in vodja kreativnega kolektiva Nimaš Izbire, pod okriljem katerega potekajo prej omenjeni glasbeni dogodki: v manifestu delovanja je prizadevanje za povezovanje klubske kulture v širši urbani kulturni ekosistem, s pomočjo kombiniranja glasbe s grafičnim oblikovanjem, modnim oblikovanjem ter scenografskimi posegi v prostor. Vizija za prihodnost kolektiva Nimaš Izbire je vzpostavljanje dialoga med elementi na lokalni sceni in povezovanje s tujino, s ciljem dozorevanja in utrjevanja urbane alternativne scene. 

https://soundcloud.com/gabriele-steffe

Kasko Karambol - Dorijan Šiško je grafični oblikovalec, raziskuje pa tudi druga področja sodobne vizualne umetnosti, kot so ilustracija, animacija, inštalacijska in multimedijska umetnost ter VJ-anje. Leta 2019 je s pohvalo magistriral iz vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Njegovi primarni interesi v oblikovanju segajo na področja spekulativnih, kritičnih, eksperimentalnih in transmedijskih aspektov oblikovanja. Skozi ustvarjanje vizualno- teoretskih svetov v svojih delih raziskuje teme, kot so digitalna kultura, internet, futurizem, virtualnost, video igre, znanstvena fantastika in popularna kultura. Bil je likovni urednik družbenokritičnega študentskega časopisa Tribuna; prav tako je bil soustanovitelj kulturno-umetniškega društva Kombajn. Je umetniški vodja umetniško-oblikovalskega kolektiva freštreš, s katerim redno izdaja maga/zin freštreš in postavlja razstave v Sloveniji ter tujini. Trenutno je aktiven kot freelancer znotraj svoje studijske prakse ter kot kreativni vodja in oblikovalec pri kolektivu Nimaš Izbire. Je prejemnik dveh nagrad fundacije Brumen: za časopis Tribuna in knjigo Freštreš 10. Razstavljal je v institucijah, kot so Osmoza, KUD Kibla, Kino Šiška, Slovenski narodni muzej, Moderna galerija Ljubljana, MGLC, GT22, Jakopičeva galerija, festival Out to See v New Yorku itd.

www.dorijansisko.com

Deli: