Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2020—2021 / Slovenia Global Game Jam

22.01.2021 14:20

Slovenia Global Game Jam

Ali želite začeti novo leto z izdelavo igre v 48 urah? Se želite naučiti 3D modeliranja, programiranja, risanja ali ustvarjanja glasbe? Ste pripravljeni eksperimentirati in narediti nekaj neverjetnega za svoje prijatelje ali popolne neznance na spletu?

KID KIBLA je bila januarja 2014 prvič del globalnega Game Jam dogodka, letos vas ponovno, skupaj z Društvom razvijalcev iger Slovenije - GAMES SLOVENIA, vabimo na letošnji online Slovenia Global Game Jam.

Letošnji Slovenia Global Game Jam bo potekal od 27. do 31. 1. 2021, teden pred Jam-om pa bodo organizirane tudi priprave nanj in delavnice oblikovanja 3D/2D vsebin, programiranja, oblikovanja zvoka.

Vse dejavnosti, ki vključujejo tudi razvoj idej, oblikovanje ekip, klepet, razvoj in predstavitev končnih izdelkov, bodo potekale na Discord strežniku Slovenia Games.

Tema za vsebino iger bo razkrita 27. januarja.

Uradno registracijo in informacije za Slovenia Global Game Jam najdete tukaj:

https://globalgamejam.org/.../slovenia-games-global-game


Slovenia Global Game Jam PREDDOGODKI
Game Jam preddogodki so lekcije, ki vas pripravijo na glavni Slovenia Global Game Jam dogodek.


Miha Rataj: Unity – nasveti in triki
23. 1. 2021, 18.00
Youtube kanal Slovenia Games:

Miha Rataj bo spregovoril o nasvetih in trikih, ki jih lahko uporabljate v okolju Unity. Unity je razvojna platforma v realnem času, ki se uporablja za ustvarjanje interaktivnih izkušenj in iger. Miha ima več kot 10 let izkušenj na IT področju, zadnja 4 leta pa dela v Ekipi2 d.o.o. (podružnica Outfit7) kot glavni programski inženir, kjer je vodja razvoja pri novi, še neobjavljeni igri.

https://youtu.be/KUtm_F1TWKA


Žiga Pavlovič: Inovativni krmilniki
24. 1. 2021, 18.00

Youtube kanal Slovenia Games:

Predstavitev govori o različnih načinih, na katere si lahko predstavljamo interakcijo z računalniki ali drugimi ljudmi skozi igre. Game Jami so popolni dogodki, kjer lahko ustvarite lastne zamisli o krmilnikih, govorili bomo tudi o tem, kako začeti. Žiga je kreativni vodja laboratorija KIBLA2LAB, interaktivni oblikovalec, programer, kreator in promotor novih tehnologij.

https://youtu.be/teVNS62gpnQ


Nik Maierle: Blender Bootcamp      
26. 1. 2021, 18.00

Youtube kanal Slovenia Games

Blender Bootcamp je uvodno predavanje o 3D odprtokodni programski opremi za  oblikovanje Blender. Z enim od najbolj uporabljenih 3D orodij boste stopili v korak s časom, saj vam bo Nik Majerle predstavil majhne trike in bombončke, ki se jih je naučil skozi leta. Nik Maierle je 3D umetnik samouk, ki ima izkušnje v industriji, game jam-ih in izobraževanju.

https://youtu.be/887q7bcXAow


Brin Žvan: Instant N̶o̶o̶d̶l̶e̶s̶ igra in kako doseči, da se uporabniki (med igranjem) dobro počutijo
27. 1. 2021, 18.00
Youtube kanal Slovenia Games

Brin bo spregovoril o nasvetih za oblikovanje iger in na kaj morate biti pozorni, da bo vaša igra zabavna. Ne zamudite koristnih nasvetov, ki vam lahko pomagajo ustvariti izjemno igro na Global Game Jam-u! Brin Žvan je oblikovalec iger, lahko se pohvali z izjemnim številom iger, od 3-urnih prototipov do nekoliko kompleksnejših iger. Trenutno študira oblikovanje iger na Univerzi IT v Kopenhagnu.

https://youtu.be/1MTOpoYjb9E


Maja Vavpotič: Delavnica risanja v živo – od ideje do koncepta
28. 1. 2021, 18.00

Youtube kanal Slovenia Games

Vabimo vas, da se pridružite viharjenju možganov in hkrati rišete, ko Maja deli različne pristope za pridobivanje idej, ohranjanje kreativnosti in ostajanje na pravi poti do kreacije svoje igre. Maja Vavpotič je samostojna 2D umetnica z izkušnjami na področju iger in založništva.

https://youtu.be/jrdDzvTJvyM


Maja Šalamon: Zvočna atmosfera
29. 1. 2021, 18.00

Youtube kanal Slovenia Games

Pridružite se nam in odkrijte nove načine, kako obogatiti svoj naslednji projekt z zvokom iz čarobnega gozda v prazno vesolje. Naučite se nekaj osnovnih tehnik, ki stereotipno opredeljujejo določeno okoljsko vzdušje in so vam lahko osnova kot skladatelj glasbe, umetnik SFX ali razvijalec/režiser pri uresničevanju vaše vizije.

Maja Šalamon (AQUAGON) je priučena nadobudna glasbena skladateljica za video igre, animacije, orkestre, filme, napovednike, YouTuberje in streamerje. Ukvarja se z različnimi stili, od orkestrskega do elektronskega, in se vedno znova uči novih inštrumentov in vokalov, ki jih vključuje v svoje delo. V preteklih letih je sodelovala pri različnih projektih in se ukvarja z različnimi področji, ki širijo njen pogled na to, kaj določene stvari/osebe motivira. Leta 2017 je bila na tekmovanju za komponiranje Hansa Zimmerja in Lorne Balfe izbrana zmagovalka, leta 2018 pa je bila del zmagovalne ekipe s Chrisom Haighom in Adrianom Tuckerjem. (Trenutno je v postopku posodabljanja in preoblikovanja svojih socialnih medijev.)

https://youtu.be/6vUVucnJImo


Dogodek organizirajo Društvo razvijalcev iger Slovenije, KIBLA in KIBLA2LAB v okviru festivala KIBLIX in mreže RUK.

Dodatne informacije: ziga.pavlovic@kibla.org
FB dogodek: https://fb.me/e/3ubSxkc3W


https://youtu.be/xZWopQA05gA

Deli: