Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

KIBLA2LAB odpira svoja vrata

25.05.2020 10:12

KIBLA2LAB odpira svoja vrata v petek, 3. 7. 2020 ob 18.uri v KIBLA Portalu (Valvasorjeva 40, 2. nadstropje) v Mariboru.

Produkcijska ekipa KID KIBLE in vodja KIBLA2LABa Žiga Pavlovič bodo predstavili vizijo, aktivnosti, pilotne projekte ter napovedali prihodnje usmeritve laboratorija v kontekstu nacionalnega in mednarodnega polja povezovanja znanosti, umetnosti, tehnologije in gospodarstva.

Predstavitev laboratorija bodo pospremile demo predstavitve pilotnih projektov, interaktivne simulacije v okoljih virtualne in navidezne resničnosti, predstavitev pilotnega projekta »Ljubezenski stroj« in umetniške prakse intermedijske umetnice Valerie Wolf Gang ter sproščeno druženje.

KIBLA2LAB nastaja v okviru RUK in produkcijske skupine KIBLA (Aleksandra Kostič, Tomaž Lešnjak, Simon Sedmak, Peter Lubej, Peter Tomaž Dobrila in Žiga Pavlovič).

Za vodjo KIBLA2LAB je imenovan Žiga Pavlovič, specializiran na področju razvijanja digitalnih vsebin in uporabniške (XR) izkušnje, ki s sodelavci že kreativno in tehnološko v nastajajočih delovnih skupinah razvija pilotske, interdisciplinarne in taktilne projekte na področju virtualne (VR), obogatene (AR) in mešane resničnosti (MR) ter umetne inteligence (AI).

Vljudno vabljeni!

Deli: