Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

KIBLA2LAB na Kulturnem bazarju v regiji 2021

15.11.2021 09:00

Na Kulturnem bazarju v Mariboru, ki bo potekal 15. novembra 2021, bo sodelovala tudi mreža RUK, in sicer s predstavitvijo KIBLA2LABa, ki predstavlja stičišče raziskovalne, produkcijske, oblikovalske in umetniške dejavnosti in se opremlja z najsodobnejšo tehnologijo za 3D-skeniranje, fotogrametrijo, opremo za vizualizacije navidezne, obogatene, mešane in razširjene resničnosti, interaktivne namestitve in volumetrični film.

Predstavitev bo vključevala tudi ogled mednarodne skupinske razstave KIBLIX 2020–2021: Virtualni svetovi danes, ki je do 30. novembra 2021 na ogled na KIBLA PORTALU.

Osrednja pozornost Kulturnega bazarja v Mariboru je namenjena načrtnemu razvoju KUV v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in lokalnih skupnostih podravske, pomurske in koroške regije ter prepoznavanju prednosti, ki jih prinašajo inovativno snovanje, sodelovanje in partnersko povezovanje vseh treh deležnikov. Poleg teoretskih in praktičnih spoznanj strokovnjakov, kakovostnih kulturnovzgojnih projektov ter predstavitev kreativnih partnerstev med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami, skupaj jih bo v enem dnevu na voljo več kot trideset, bodo udeleženci_ke s programom spoznali_e tudi prostore mariborske kulture, kjer se izvajajo in razvijajo vsebine KUV.

Več: https://kulturnibazar.si/kultbaz_program/mreza-ruk-kibla2lab-kiblix/
 

Deli: