Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Odprti klic

Javni poziv: Dvoletni podiplomski program Interface Cultures Univerze za umetnost in oblikovanje v Linzu

03.06.2020 18:49

Oddelek za medijsko umetnost Univerze za umetnost in oblikovanje v Linzu vabi k vpisu v program Interface Cultures za študijsko leto 2020/2021.

Program magistrskega študija Interface Cultures se osredotoča na preučevanje in razvoj interakcij človek-stroj, človek-človek in stroj-stroj ter uporabe le-teh v umetnosti, raziskovanju, oblikovanju, industriji in zabavi. Skozi interdisciplinarno raziskovanje in timsko delo študenti kot raziskovalci in umetniki razvijajo nove vidike oblikovanja vmesnikov, vključno s kulturnimi in socialnimi aplikacijami.

Teme s področja interaktivnih tehnologij, ki jih program zaobjema vključujejo interaktivna okolja, interaktivno umetnost, razširjeno računalništvo, razvijanje iger, VR in MR okolij, zvočno umetnost, spletno umetnost, ’software art’, raziskovanje in interakcijsko uporabo HCI.
Interface Cultures je umetniško-znanstveni študijski program, ki bodoče umetnike in medijske teoretike usposablja za kreativno in inovativno oblikovanje vmesnikov. Umetniško oblikovanje na teh področjih vključuje interaktivno umetnost, ‘software art’, kibernetično umetnost, zvočno umetnost, noiseart, igričarstvo in pripovedništvo, pa tudi nova hibridna področja, kot so genetska umetnost, bio umetnost, ‘spaceart’ in nano umetnost.

Med gostujočimi profesorji na oddelku za Interface Cultures je tudi profesorica dr. Maša Jazbec, vodja DDTlaba. V okviru programa je predavala o multimodalnih vmesnikih - Critical Devise Augmented Systems v WS 2018/2019 in Augmented Systems - Android Science v SS 2019.
Nekateri projekti, ki so jih študentje razvili pod njenim mentorstvom, so bili razstavljeni na festivalu Ars Electronica 2019.

Rok za prijavo je 19. junij 2020.

Več informacij o programu: http://interface.ufg.ac.at/blog/

Več informacij o postopku prijave tukaj.

Deli: